Dansk

ADO Den Haag information for dansk talende

Velkommen til ADOforEXPATS, websiden der hjælper udenlandske besøgende i Den Haag med at få kendskab til det lokale fodbold hold og hvordan man anskaffer billetter til ADO’s kampe.

Lidt ADO historie

ADO=(Alles Door Oefening) “øvelse gør mester”. Klubben blev grundlagt på caféen “Het Hof van  Berlijn” 1. Februar 1905. Den 18 oktober 1925 blev ADO’s nye “Zuiderpark Stadion” officielt åbnet. På daværende tidspunkt var klubben kendt under navnet FC Den Haag som blev til ADO Den Haag i 1996. Den 27. Juli 2007 rykkede ADO Den Haag ind på deres nye modern stadion i industri kvarteret Forepark. Stadionet ændrede navn til “Cars Jeans Stadion” 21. Juni 2010.

ADO Den Haag har vundet den Hollandske Super Liga 2 gange i deres historie, sæsonen 1941-42 og 1942-43. De har også vundet den Hollandske Cup 2 gange, først i 1968 og igen i 1975.

Sådan får du billetter til en kamp.

Til de fleste kampe på Cars Jeans stadion er det ikke nødvendigt med et klub kort, hvilket betyder at billetter til dagens kamp kan købes ved indgangen. For at købe indgangs billetter er det nødvendigt med billede legimation, så som kørekort eller pas. Et ID kort for hver billet der købes.

Til hjemme kampe mod FC Utrecht, Feyenoord og Ajax, skal du have et klub kort. Dette koster €10. For at få et klub kort, er det nødvendigt at besøge receptionen på Kyocera station. Her skal du vise billede legitimation og have taget et biometrisk foto. Det tager cirka 2 uger inden at kortet bliver leveret på din hjemme adresse.

Det biometriske foto bliver taget for at sikre at den person der køber kamp billetten også er den der kommer ind på stadion. Hvis det ikke er samme person, får man ikke adgang til kampen.

Kamp billetter koster imellem €20.40 og €35.90 for voksne; og mellem €11.00 og €25.40 for børn.

Kørselsvejledning

Der er rigtig nemt at komme til Cars Jeans stadion. Kommer du i bil ad A4 tager du exit 8 og fra A12 exit 5. Hold udkig efter fodbold logo’et på færdsels tavlerne. Den nemmeste og billigste måde at komme til en kamp er at tage “Randstad Rail”, nummer 3 eller 4. Den kører fra Den Haag Central station og Zoetermeer hvert 10. Minut. Stå af toget på “Forepark” station – så er der kun 12 minutters gang til Kyocera stadion.

Cars Jeans Stadion

Stadion kapaciteten er 15.000 mennesker. Der er plads til 500 udebane tilhængere. UEFA regner stationet for at være det mest sikre i Europa og et af de sikreste i verden. ADO’s tilhængere er meget imødekommende overfor udlanske fans, der er tilhængere af klubben endvidere har de tætte venskaber til mange andre europæske klubber.

Lige meget om du kun er i Den Haag på weekend ophold, eller er her som Expat, så giv ADO Den Haag, dit lokale hold, din support. Hvis du først har været afsted en gang, vil du afsted igen!