Suomi

Perustietoa ADO Den Haagista suomeksi

Tervetuloa ADOforEXPATS – sivustolle. Tämän sivun tarkoitus on antaa Haagissa vieraileville ulkomaalaisille tietoa paikallisesta jalkapallohistoriasta sekä ohjeita kuinka osallistua itse ottelutapahtumaan katsojana.

Hieman ADOn historiaa

ADO = (Alles Door Oefening), Kaikki Harjoittelun Kautta. Seura on perustettu kahvilassa nimeltä ”Het Hof van Berlijn” helmikuun ensimmäisenä päivänä 1905. ADOn uusi ”Zuiderpark Stadion” avattiin virallisesti 18. lokakuuta 1925. Seura tunnettiin tuolloin nimellä FC Den Haag, mutta seura palasi vanhempaan muotoon vuonna 1996. Heinäkuun 27. päivänä 2007 ADO muutti uudelle modernille stadionille Foreparkin teollisuusalueelle. Stadion nimettiin ”Cars Jeans Stadioniksi” 21.6.2010.

ADO Den Haag on voittanut Hollannin mestaruuden kahdesti, kausina 1941-42 ja 1942-43. Se on myös nostanut Hollannin cupin pokaalia kahdesti, 1968 ja 1975.

Kuinka hankkia ottelulippu

Suurimpaan osaan otteluita Cars Jeans Stadionilla club cardit (seuran jäsenyyskortit) eivät ole pakollisia, mikä tarkoittaa, että liput voi hankkia ottelupäivänä stadionin lippuluukuilta. Niiden hankkimiseen tarvitaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, kuten ajokortti tai passi jne. Yhdellä henkilöllisyystodistuksella voi hankkia vain yhden ottelulipun. Kahden tai useamman lipun hankkiminen ei ole mahdollista vain yhdellä henkilöllisyystodistuksella.

Otteluihin Utrechtia, Feyenoordia ja Ajaxia vastaan club card on pakollinen. Se maksaa 10 €. Tämän kortin saamiseksi hakijan pitää vierailla stadionin vastaanotossa kuvallisen henkilöllisyystodistuksen kera. Henkilökunta ottaa myös biometrisen valokuvan hakijasta. Kortti lähetetään hakijan kotiosoitteeseen kahden viikon kuluessa.

Biometrisen valokuvan tarkoitus on varmistua, että otteluun saapuja on sama henkilö, joka on ostanut ottelulipun. Jos näin ei ole, kamerat tunnistavat sen, stadionin pyöröovet eivät avaudu, eikä kyseinen henkilö pääse sisään stadionille.

Otteluliput maksavat 20.40 – 35.90 € aikuisilta ja 11.00 – 25.40 € lapsilta.

Ohjeet stadionille

Cars Jeans Stadionille on hyvin helppo päästä. Autolla saavuttaessa se on aivan A4-tien kahdeksannen ulosliittymän vieressä, tai A12:sta saapuessa ulosliittymän numero viisi. Helpoin ja halvin tapa saapua stadionille (ei parkkimaksuja) on Randstad Railin vuorot 3 ja 4. Ne lähtevät Den Haag Centraal- ja Zoetermeer -asemilta kymmenen minuutin välein. Jää pois ”Foreparkin” pysäkillä, stadion on 12 minuutin kävelymatkan päässä.

Cars Jeans Stadion

Stadionin kapasiteetti on 15 000 ihmistä, joista 500 paikkaa on varattu vieraskannattajille. UEFA on ilmoittanut stadionin olevan Euroopan turvallisin ja yksi turvallisimmista koko maailmassa. Kannattajat ottavat ulkomaiset vieraat mielellään vastaan, ja faneilla onkin jo laajat verkostot useiden ulkomaisten seurojen fanien kanssa ympäri Eurooppaa.

Joten oletpa Haagissa vain viikonloppumatkalla tai asut täällä pysyvämmin, suosi paikallista joukkuettasi, ADO Den Haagia. Jo yhden kerran jälkeen olet koukussa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *